Een verstopte neus?

Wanneer het neusslijmvlies geprikkeld wordt neemt de slijmproductie toe en wordt het slijm doorgaans stugger. Door uitzetting van de bloedvaten in de neusslijmvliezen ontstaat er bovendien een zwelling. Hierdoor wordt de ademhaling langs de neus dikwijls erg bemoeilijkt. We spreken dan over een neusverstopping of neuscongestie.

Wat zijn de oorzaken van een verstopte neus?

  1. Een acute virale rhinitis of klassieke verkoudheid, is de meest voorkomende oorzaak van acute neusverstopping. Deze wordt veroorzaakt door virussen. De besmetting gebeurt dan vaak via speeksel en neusloopdruppeltjes van besmette personen.
  2. Chronische of steeds terugkerende neusverstopping wordt meestal veroorzaakt door een reactie op externe prikkels. 
  • Hyperreactieve of vasomotorische rhinitis. In dat geval zijn de bloedvaatjes in je neus overgevoelig. Ze reageren sneller op prikkels zoals stof, (tabaks)rook, parfums, verflucht, alcohol en temperatuurwijzigingen. Er is doorgaans sprake van een lopende, waterige afscheiding. Niezen en jeuk kunnen voorkomen, maar minder dan bij allergische rhinitis.
  • Als de reactie wordt uitgelokt door allergenen, spreekt men over allergische rhinitis. Deze allergenen kunnen huisstofmijt, bepaalde geneesmiddelen of voedingsmiddelen zijn. Maar de meest voorkomende allergenen zijn pollen: deze allergische reactie is beter gekend als hooikoorts. Meer over allergie met neusverstopping

Waarom SINUTAB® gebruiken bij een verstopte neus?

Neusverstopping is soms alleen maar licht onaangenaam, maar kan toch zeer hinderlijk zijn bij langdurige of terugkerende klachten. Een verstopte neus bemoeilijkt je ademhaling en kan je nachtrust verstoren. Neusverstopping kan ook gepaard gaan met pijn, zoals hoofd-, oor- of zelfs keelpijn. Meer over verstopte neus met hoofdpijn

 

NasaSinutab® Spray helpt om de klachten die gepaard gaan met een verstopte neus te verlichten. Zo kan je opnieuw genieten van een goede nachtrust. NasaSinutab® Spray werkt snel (na ongeveer 1 à 2 minuten) en tot 12h.

;