Verstopte neus met hoofdpijn?

Als de neusslijmvliezen in je neusholte een overvloed aan slijm produceren, kunnen de trilhaartjes die het vocht naar buiten moeten brengen niet meer goed functioneren. Het slijm hoopt zich op en je neus raakt verstopt.

Maar zoals je waarschijnlijk zelf al ondervonden hebt, beperken de symptomen zich meestal niet enkel tot een verstopte neus. De gezwollen neusslijmvliezen zorgen vaak voor druk en ongemak. En daar komt soms ook nog vervelende hoofdpijn bovenop. Het lijkt dan wel alsof alles dichtzit daarboven: er zijn leukere manieren om aan je dag te beginnen...

Hoe de symptomen behandelen?

Een verstopte neus met zwelling en hoofdpijn is vaak het gevolg een verkoudheid. Ze wordt veroorzaakt door een virus dat door je immuunsysteem moet overwonnen worden. Het is op zich een onschuldige aandoening waarvoor je niet in bed hoeft te blijven.

Maar werken en functioneren met een verstopte neus, zwelling en een pijnlijk hoofd is allerminst een pretje. Sinutab® 500/30 tabletten werken zowel ontzwellend als pijnstillend. Ze maken je hoofd én je neus doeltreffend vrij en verlichten snel de vervelende symptomen. Zodat jij er met een helder hoofd weer tegenaan kan!

Een neusverstopping is nog geen sinusitis

Er kan pas sprake zijn van een heuse sinusitis indien:

  • de neusafscheiding etterig en gekleurd is
  • je langer dan drie dagen meer dan 38° koorts hebt
  • je een doffe, kloppende pijn voelt die uitstraalt naar ogen, oren of kakenFred weetje
  • de pijn toeneemt bij niezen of voorover buigen
  • Je niet goed meer kan ruiken.
  • de klachten langer dan twee weken duren.

Raadpleeg bij twijfel je arts. 

;